Fondsen

Een project als dat van korenmolen ‘De Hoop’ kan alleen worden gerealiseerd met behulp van subsidies en andere fondsen. Het stichtingbestuur steekt dan ook veel tijd en energie in het vinden van de benodigde financiële ondersteuning. De hele exploitatie van de molen wordt gerund door vrijwilligers waarvoor niemand, ook de bestuurders niet, enige vergoeding krijgt.

U kunt korenmolen ‘De Hoop’ in ‘t Zand financieel ondersteunen door donateur te worden. Hiervoor kunt het gehele jaar tijdens de openingstijden gratis de molen bezoeken. ‘De Hoop’ is blij met alle bijdragen in de kosten. U kunt zicht aanmelden door een e-mail te sturen naar info@molentzand.nl. Ook kunt u een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL84RABO0147898323 onder vermelding van Donateurschap ‘Molen de Hoop’ en uw naam en adres. U krijgt de donateurskaart dan thuisgestuurd.

Voor ondernemingen kan ‘De Hoop’ een interessant sponsorobject zijn: u ondersteunt een goed doel en kunt tegelijkertijd de kosten opvoeren als aftrekpost voor de belasting. Bovendien bieden wij u een passende tegenprestatie. Dit kan variëren van naamsvermelding op het sponsorbord tot en met geheel verzorgde rondleidingen door de molen voor u en uw eventuele gasten. ‘De Hoop’ biedt hierin maatwerk. Stuur dan een e-mail naar info@molentzand.nl en dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken.

Sponsors restauratie

Het Europees Fonds voor Plattelands Ontwikkeling kende een groot bedrag voor de restauratie toe. Ook kwamen er bijdragen van onder andere Arcadis, Bankgiro Loterij, European Machine Trading, Stichting Prins Bernhard Fonds, Stichting De Jonge Arnoldus, Stichting Zijper Molens, Provincie Noord-Holland, Rabobank, voormalige Gemeente Zijpe en P.Zeeman Wieringerwerf. Oostwouder Tankbouw en Mammoet Transport en Lifting namen samen de verplaatsing van de romp voor hun rekening. Melanie Balledux van het Monumenten en Advies Bureau was ons zeer ten dienste bij de benadering van diverse instanties.

De Jonge Arnoldus
Spil
Schouten

Sponsors materiaal en diensten onderhoud molen

Schouten
Spil
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl