Banner molen de hoop

 

Bezoekers

Bezoek
Een ieder is welkom op de molen. De molen is geheel maalvaardig en zou in tijden van nood de gemeentes Schagen en Den Helder van het nodige broodmeel kunnen voorzien.
De molen is een Rijksmonument en zal hoofdzakelijk een museala uitstraling hebben. De molen is fotogeniek en zeer geschikt voor trouwfoto's.

Wat is er te bezichtigen
De molen is 3 mei 2011 op zijn huidige plek geplaatst. Na 2 jaar restauratie is de molen in zijn oorspronkelijke staat op 3 mei 2013 heropend.
Op de stelling of maalzolder ligt een koppel maalstenen aangedreven door windkracht. In de molen is ook de overgang van windenergie naar mechanische aandrijving te zien. Op de begane grond bevindt zich een koppel maalstenen aangedreven door een ruim 80 jaar oude 1 cilinder dieselmotor van Ruston Hornsby.

Bekijk ook eens het ABC van de molen om te zien wat er om en in de molen te zien is.

luchtopname Luchtopname Burkhard Fischer

Openingstijden
De molen is door iedereen te bezoeken van begin april t/m eind oktober op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kijk in de agenda voor overige openingstijden en geplande activiteiten.
Voor groepen is de molen ook op andere tijden te bezoeken. Maak hiervoor een afspraak met Jaap Zeeman (06-51566660) of Klaas van Diepen (06-17866185).
Afhankelijk van het weer en de aanwezigheid van een molenaar zal de molen draaien (in principe zal de molen in ieder geval elke woensdagmiddag draaien). Ook als de molen niet draait is er veel te zien, alle zolders zijn dan toegankelijk.
Tijdens de opening is ook de molenboet geopend. Hier kan een kop koffie, thee of glas fris worden genuttigd.
Voor de bezichting wordt een kleine bijdrage in de onderhoudskosten gevraagd van €2,50 per persoon (kinderen onder de 15 jaar €1,00 euro per persoon).

Parkeren
plattegrond 't zandDe locatie is goed bereikbaar per auto, fiets of wandelend. U kunt uw auto parkeren bij de molen. Bij grote drukte kan uitgeweken worden naar het parkeerterrein van het naastgelegen handelscentrum BolleNoord. Hier kunnen ook touringcars worden geparkeerd. Vanaf dit terrein is een mooi wandelpad aangelegd naar de molen. Parkeren is gratis.